WGFeszt 2019: Egy pillantás a jövőre

Parancsnokok!

A Fehéroroszországi Minszkben -a World Of Tanks születési helyén- megrendezett Wargaming Fest: Harckocsizók napja a legnagyobb családbarát videójáték fesztivál Európában, amely az egész világból összehozza a Wargaming rajongókat. A látogatók rengeteg elfoglaltságon vehetnek részt, meglátogathatják a játékos zónát, élő koncertet nézhetnek, valamint megkapják a legfrissebb információkat is a World Of Tanks jövőjéről. A Wargaming nagy munkában van, több jó tervet osztanak most meg velünk!

Tank Fesztivál 2020

A jelenlegi WG Fesztivál a Tank Fesztivál zászlaja alatt került megrendezésre. Próbáltuk meglepni a játékosokat, és rengeteg fesztiváli eseménnyel, valamint új mechanikával is készült a Wargaming. A Tank Fesztivált egy stabil lábakon álló, évente megrendezésre kerülő hagyománnyá szeretnénk tenni. A következő év a World Of Tanks 10. évfordulója lesz! Egy szép kerek szám ez.

Természetesen, mi is számíthatunk a törődésre. Ezt a következő évben meg is kapjuk, ahogy tervezzük elindítani a 2020-as Tank Fesztivált, ahol több jutalom, és különleges esemény lesz. Tartsd nyitva a szemedet, ahogy közeledünk az időponthoz!

Offspring a Garázsban

Az ez évi WG Fesztiválon: A harckocsizók Napja a Kaliforniai punk rock Offspring zenekarnak köszönhetően a címlapra került. Nem tudsz ottlenni az élő koncerten? Megoldjuk neked! Szeptember 18.-ától egy virtuális színpad lesz a játékbeli Garázsban, ahol a banda a legfelkapottabb zenéit fogja játszani. A World Of Tanksben még sosem volt ilyen.

És ez még nem minden. Az Offspring a garázsodban is maradhat -erről később kapunk több információt.

Minigamek

De térjünk vissza a jelenbe- a jelenlegi Tank Fesztivál még mindig tart! Kettő minigame lesz hamarosan elérhető a kliensen belül, mindkettő hasonló mechanikával rendelkezik. Egy kis örömet visznek a játékba, és emellett még jegyeket is tudunk szerezni, a fesztiváli gyűjtemény bővítésére. Ezt egy következő bejegyzésben fogjuk közelebbről megnézni.

A Nagy Futam

Jó hír azok számára, akik már régóta várják a játékmód visszatérését. A Nagy Futam egy átdolgozáson esett keresztül, mióta utoljára felbukkant 2014-ben.

Jelenleg három tank közül választhatunk, amelyek között az előző módból való Chaffee is szerepel. A Nagy Futam során egy öt állomásból álló bajnokság is megrendezésre kerül Szeptember 23 és Október 6 között. Hihetetlenül jó lesz, úgyhogy csatlakozz valamelyik csapatba, és bizonyítsd, hogy te vagy a pálya ördöge! A bajnokságra való jelentkezés Szeptember 18.-ától lesz elérhető.

Új járművek/Két-Ágyús tankok

A Wargaming állandóan keresi az új dolgokat, amellyel fejleszteni tudják a már meglévő fejlesztési fákat a játékban. Még nincsen semmilyen fő terv az új különleges járművekről, de néhány érdekes dolgon eltöprengtek már. Mindezek után a fő dolog mindigis az volt, hogy olyan járművek kerüljenek be a játékba, amelyek friss, és egyedi játékmóddal rendelkeznek a számodra, és rengeteget hozzáadnak a játékélményedhez.

Ez pontosan a két-ágyús járművek ideje, amelyek hamarosan bekerülnek a zárt Szuperteszt szerverre. Ezek a járművek kettő ágyúval lesznek felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre, vagy akár külön-külön is tüzeljünk velük. Aktívan dolgozik a Wargaming a szokatlan járműveknek az új mechanikáján, és a véleményük még változhat a tesztek eredményei alapján. Tartsuk szemmel a Fejlesztői Híreket, és azt a bejegyzést, amely a mai napon (2019.09.16.-án) kerül nyilvánosságra, és részletesebben bemutatja ezeket a csata hősöket.

Sandbox

A Sandbox következő felvonásában a HE lövedékek sebzésének mechanikája kerül tesztelésre. Jelenleg egy olyan rendszer kerül tesztelésre, ahol a sebzés mechanikája tisztességesebben, és kiszámíthatóbban lesz kalkulálva, mindkét fél (aki kilövi, és akit eltalál) számára. Minden korábbi Sandbox felvonásban történő változás mentésre kerül. Egy részletesebb tájékoztató minden változásról a Sandbox indítása előtt kerül nyilvánosságra.

A következő felvonás ősszel fog elkezdődni. Ez már mindenki nyílt lesz, nem kell külön jelentkezni. Csak rá kell kattintani a Sandbox kliens letöltése gombra. A változások, amiket tesztelni fogunk nagyon fontosak lesznek a játék számára, tehát ezért mindenki visszajelzésére számítanak.

Halloween

Ebben az évben is megrendezésre kerül a Halloweeni játékmód a World Of Tanks játékban! Készülj fel az új, izgalmas PvE (Játékosok a Robotok ellen) módra, ahol a gonosz ellen fogunk megküzdeni egy baljós helyen, amely változik a csata során.

Ezúttal az AI (robot) ellenfelek okosabba, és összetettebbek lesznek. A botok több szerepet kapnak a csatamezőn, egyedi viselkedésük, és különböző reakciójuk lesz a játékosok megjelenésekor. Néhány ellenfél állandóan rád fog vadászni, ha megközelíted őket, néhány pedig ellentétesen fog viselkedni, megpróbál elmenekülni a járműved elől, hogy minél jobban becsalogasson a baljós helyre. Itt egy különösen erős, Ősellenséggel fogod magadat szembetalálni.

Idén, Ito Masahiro, a Silent Hill (A Halott Város) videójáték művészeti igazgatója is részt vett a játékmód megtervezésében. Ez garantálni fogja, hogy a környezet, és a vizuális effektek jobbak lesznek az esemény során, mint korábban.

Az elrejtő

Az elrejtés opció lehetővé teszi a játékosoknak, hogy elrejtsék a csatán belüli felhasználónevüket. Ez a funkció a múlt évi WG Fesztiválon került bejelentésre, és ez fontos a játékosok számára. A funkció fő feladata, hogy a játékosok elfedjék a kilétüket, és ez az opció meg is tudja oldani a problémát.

Rengeteg ötlet merült fel, hogy hogyan tudna ez bekerülni a World Of Tanksba, de a legjobb módszer az maradt, hogy a játékos csak a csata idejére maradna rejtve.

Hogyan működik? Kiválasztod a lehetőséget a játék beállításaiban, és aktiválod az elrejtőt. A játék ekkor egy véletlenszerű felhasználónevet generál minden csatában. Ez nem egy random szimbólumokból álló karakterlánc, hanem inkább egy olyan szó, amelyről többé-kevésbé fel sem fog tűnni, hogy a játékos bekapcsolta az elrejtőt. A többi játékos ezt csak a csata után vehetik észre, amikor megnézik a csataeredményeket.

Az elrejtő rengeteg játékos számára kényelmesebbé teszi a játékos. Kevesebb nyomás esik a játékosra, és békésen tudod játszani a csatát.

EnCore

A Wargaming folytatja a játék grafikai motorjának a fejlesztését. A motor frissített verziója kettő fontos technológiai tulajdonságot hoz magával:

  1. Egyidejű megjelenítés támogatása.
  2. Támogatásra kerül a finom, és realisztikus árnyékok megjelenítése a játékosok számára a Ray Tracing technology-nak köszönhetően, amely korábban csak a mozikban, és animációkban volt.

A Ray Tracing (RT) technológia bevezetésével, amely a Wargaming és az Intel együttműködése által lett kifejlesztve, a „fő elemeket” újra létre tudják hozni a játékban nagyobb minőségben, így a legkisebb részletek is valóságszerű árnyékot fognak vetni, ahogy a nap éri őket. A Ray Tracing jobban elmerít téged egy tankcsata atmoszférájában, és még élvezhetőbb lesz a játékmenet a számunkra.

A Ray Tracing technológia minden Videókártyával működik, amely támogatja a DirectX 11 API-t, vagy magasabbat, de csak azokra a járművekre lesz hatása, amelyek közvetlenül kapják a napfényt. Ezt a funkciót ki-be tudod kapcsolni a játék beállításaiban. A funkció majd akkor kerül be a játékba, amikor a teszteken már megfeleltek.

Időszaki Statisztikák

Amióta bekerültek az időszaki statisztikák a játékba, aktívan dolgoztak a fejlesztők a második felvonáson, és most már készek, hogy megosszák velünk a terveiket.

A győzelmi esély, a megsemmisített tankok száma, a túlélési arány, és a felderített ellenséges járművek száma hozzáadásra kerül az időszaki statisztikákhoz, hogy tisztább képet kapjunk a napi teljesítményünkről.

Egy beállítások gomb is hozzáadásra kerül a funkcióhoz, hogy beállítsuk, hogy mit szeretnénk látni. Lehetőséged lesz a paraméterek fontosságának beállítására, és kiválaszthatod, hogy melyik paramétert ne jelenítse meg. Minden paramétert el tudunk rejteni, vagy akár megjeleníteni.

Ezek mellett még úgy döntött a Wargaming, hogy nem törlődnek naponta a statisztikák. Most a játékosokon fog múlni, hogy mikor nullázzák az időszakot!

Az időszaki statisztikák új verziója a következő évben fog bekerülni a játékba, és már több játékmód statisztikáját fogja figyelni. A statisztikáid egy különleges menüben lesznek elérhetőek, ahol meg tudod nézni, hogy mennyire vagy hatékony, például a Frontvonal játékmódban. A szinted, a Frontvonal tapasztalatod, az időszakonkénti átlagos rangodat, a Személyes Tartalékaidat, a Kreditek számát – mindent tudsz látni. Ezek mellett a funkció  lehetővé teszi számodra, hogy elemezd a csatabeli hatékonyságodat minden módban, magába foglalva a:

  • Sebzést az ellenséges járműveknek
  • Bázis foglalási pontokat
  • Modulsebzést
  • Átlagos páncél által felfogott sebzést
  • És még sok mást.

Végezetül pedig, tervben van, hogy a Személyes Értékelést, amelyet a Kitüntetések szekcióban nézhetünk meg lecseréljék a WTR-ra.

Végezetül pedig a teljes World Of Tanks csapata nevében szeretné kifejezni a Wargaming a mélységes háláját, és őszinte elismerését. A játékosok folyamatos támogatása, érdeklődése, és szenvedélye nélkül nem lennénk itt. A játékosok hozzájárulása döntő fontosságú, hogy minél tovább fejlesszék a World Of Tanks játékot.

Köszönöm, hogy elolvastad, gördülj ki!

Forrás/Source:

https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/wargaming-fest-2019/