Újítások a Csatán Belüli Kommunikációban!

Üdvözlet, Parancsnokok!

A jelenleg is használt csatán belüli kommunikáció rendszer már évek óta nem változott. Néhány lehetőség eléggé korlátozva van, és néha még alkalmatlan is arra, hogy a csapattársakkal hatékonyan megbeszéljük a taktikákat.

Ezzel egyidejűleg, a jelenlegi rendszer gyakran küld tartalom nélküli információt. Például, rengeteg játékos jelezte, hogy a térképen való jelölésnek mennyi jelentése lehet. Rengetegszer nehéz kiigazodni rajtuk, és megzavarja a csapattársakat.

A visszajelzésekre alapozva, az egész rendszer fejlesztve lett, és így sokkal tisztább, átláthatóbb, és hatékonyabb lesz a jövőben.

Egy Gomb Minden Akcióra

Mostantól az „Y” billentyűt szinte minden szituációban használhatjuk kommunikációra. Célozhatunk akár a domborzatra, csapattársakra, ellenségre, bázisokra, és megadott kommunikációs jelzésekre. Ha a gombot megnyomjuk, akkor azonnal jelez a csapattársaknak. A gomb lenyomva tartása esetén megjelenik a Parancs Menü, és itt látjuk a lehetőségeket. Együttműködés, ellenség megkerülése, támadásra való felhívás.

Pálya Objektumokra való Célzás

Amíg az időzítő visszaszámol a csata elején, a különleges jelölők segítségével meg tudod osztani a csapatoddal, hogy hova fogsz menni. Ezek a jelölők a pályák főbb pontjain lesznek, és segítenek eldönteni, hogy hol tudjuk meglepni az ellenfelet.

Ezek mellett azt is láthatjuk, hogy mennyi csapattárs tervez az adott helyre menni. Ennek segítségével jobban össze lehet majd hangolni a csapatot. Eredményképp pedig, hatékonyabban tudunk támadásokat indítani, illetve jobban össze fogunk tudni dolgozni a csapattársakkal.

A pálya bármely objektumára célozva, lehetnek azok akár kövek, épületek, bokrok egyszerűen ki tudjuk fejezni a szándékunkat, ahelyett, hogy a térképre kattintunk, vagy a chatre írjuk. Egy jelölés lesz látható minden egyes csapattárs számára a pályán, illetve a térképen is.

A kép nagyításához kattints a képre.

Ezentúl lehetőségünk lesz közvetlenül az ellenséges, vagy a szövetséges játékost megjelölni, ugyanis, ha a jármű feletti feliratra nézünk, akkor is meg tudjuk jeleníteni az adott járműre vonatkozó kommunikációs menüt. Ennek köszönhetően, olyan járművekkel kapcsolatban is küldhetünk üzenetet, amelyek akadályok, épületek mögött, vagy a látótávon kívül vannak.

Tartalom és Jelentés a Jelölésnek

Nem nagy titok, hogy a csatákban a hatalmas mennyiségű random jelölés túlzásba megy, amely csak megzavar minket, ahelyett, hogy a csatára figyelnénk. Korábban néha elég nehéz volt megérteni, hogy az adott jelölés mit jelent. Most kettő különböző típusú jelölésre lesz lehetőségünk: „figyelem”, és „odamegyek”.

Bármelyik játékos válaszolhat a jelölésre. Minden egyes jelölés mellet megjelenik egy szám, hogy mennyi csapattárs reagált rá. A reagálás segítségével jobban átlátjuk, hogy hány csapattárs vette figyelembe a jelölésünket.

Csapattársnak is lesz lehetőségünk parancsot küldeni, amelyre ők tudnak visszajelzéssel válaszolni.

A szövetségesek számára a válaszlehetőségek az „Y” gomb lenyomva tartásakor jelennek meg, amely lehetővé teszi számunkra a gyors választ.

Jelölés a Térképen

Meg tudsz jelölni egy pontot a térképen, hogy felhívd rá a csapattársaid figyelmét egy adott zónára, ha bal-egérgombbal rákattintasz, vagy ha jobb egér gombbal kattintasz rá, akkor pedig azt tudod jelölni, hogy merre fogsz menni.

Az Önjáró lövegekkel játszó játékosok pedig ezen felül jelezni tudják a csapattársaiknak, hogy hova fognak lőni. Ehhez, elég, ha célzó módban a térképen bal-egérgombbal kattintanak egyet. Ha nincsenek célzó módban, akkor pedig felhívást, illetve a célpontváltást tudják jelezni. A CTRL + jobb-egérgomb parancs pedig változatlan marad.

A térképtől függően a csatában különleges jelölő ikonok jelennek meg. Ezzel egyszerűbb lesz parancsot adni a bázis megvédésére, vagy elfoglalására.

Adaptív Parancs Menü

A parancs menü is átdolgozásra került, amely alkalmazkodni fog ahhoz, hogy mire, vagy kire nézünk. A kettő „alsó” parancs („Segítség!” és „Újratöltés”) folyamatosan ottmaradnak, míg a „felső” parancsok pedig helyzet függően változnak. Lehetőségünk lesz megköszönni a csapattársaknak a segítséget, illetve reagálni a parancsaikra. Ehhez az „Y” gombot kell lenyomva tartanunk.

A kép nagyításához kattints a képre.

Ennek az adaptív rendszernek köszönhetően az elérhető parancsok jobban átláthatóbbak lesznek, és egyszerűbben tudjuk használni a parancs menüt.

Frissített Gyors Parancsok

A játékon belüli parancsok, amelyeket az F-gombokkal tudunk használni változni fognak. A parancs attól függően változik, hogy mire nézünk éppen.

Frissített Gyors Parancsok
Gomb Jelenlegi Gyors Parancs Új Gyors Parancs (Domborzat) Új Gyors Parancs (Szövetséges) Új Gyors Parancs (Ellenfél) Új Gyors Parancs (Szövetséges Bázis) Új Gyors Parancs (Ellenséges/Semleges Bázis)
Y Támadom Figyelem a pozícióban! Segítségre van szükségem! Tűztámogatásra van szükségem! Védd meg! Foglald el!
F2 Megyek a pozícióra! Segítek! Támadom a célpontot! Megvédem! Elfoglalom!
F3 Támadás! N/A Köszönöm! N/A N/A N/A
F4 Védd meg a bázist! N/A Visszavonulás! N/A N/A N/A
F5 Értettem! N/A N/A N/A N/A N/A
F6 Negatív! N/A N/A N/A N/A N/A
F7 Segítség! Segítség! Segítség! Segítség! Segítség! Segítség!
F8 Újratöltés! Újratöltés! Újratöltés! Újratöltés! Újratöltés! Újratöltés!

A 2.0-ás Csata Kommunikációs rendszer az 1.10-es Common Test-en lesz elérhető tesztelésre, és ha ott minden jól megy, akkor kerül be a játékba.

Köszönöm, hogy elolvastad, gördülj ki!

Forrás/Source:
https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/1-10-battle-communication/