Klánmenüpont változások

Parancsnokok!

A mai napon bevezetésre került az új Klánmenü, amely elhozza számunkra a legfrissebb híreket a Klánok életével kapcsolatosan. Ezt a Kliensen belül tudjuk megnyitni, a Klán menüpontra kattintva, ez váltja fel a korábbi Erődítmény menüpontot.

Elérhetőség és Státusz mutató

A menü legtetején egy Státusz mutató lesz, amely a következőket mutatja:

 • A klánod neve, és emblémája
 • Jelenlegi pozíciód a klánban* (Közlegény, Harctéri Parancsnok, stb.)

*Hogyha a klánon belüli rangod megváltozik, akkor ez azonnal frissül ez a játékban.

A kép nagyításához kattints a képre.

Hírek & Bejelentések Ablak

Ebben a menüpontban csak a legfontosabb hírek lesznek olvashatóak (például az új CW Szezon érkezésének a bejelentése), amely ezzel együtt a World Of Tanks Portálon is bejelentésre kerül.

MEGJEGYZÉS: Hogyha éppen nincs semmi hír, vagy bejelenteni való a klánokkal kapcsolatban, akkor ez az ablak nem lesz megjelenítve.

A kép nagyításához kattints a képre.

A Klánoknak ezek mellett lehetőségük lesz hirdetések elhelyezésére is. Jelenleg a hirdetések létrehozása csak a Klán Portálon keresztül lehetséges, de a jövőben tervezve van, hogy közvetlenül a Kliensből is lehessen.

A kép nagyításához kattints a képre.

MEGJEGYZÉS: A maximális klánhirdetések száma 15-ről 3-ra lett lekorlátozva, hogy minél egyszerűbben el lehessen igazodni köztük.

Fő menüpont

Az ablak legnagyobb részét a Fő Blokk tölti ki. Ez az, ahol a klántagokról való információk vannak, valamint megmutatja, hogy hány ember van a klánban, és közülük mennyi elérhető jelenleg is a játékban. Ezek a mutatók dinamikusak, és a valós idejű helyzetet mutatják.

A kép nagyításához kattints a képre.

Tudjuk, hogy könnyen kezelhetőség a legfontosabb, ezért a következő gombok is megtalálhatóak a blokkon:

 • Klánprofil, alapvető információkkal (létrehozás dátuma, összesített értékelés, stb.)
 • Klánkereső
 • „Klánjelentkezések” gomb, amely csak azoknak lesz látható, akiknek van joga a klánba embereket toborozni. Ez lehetővé teszi a számukra, hogy gyorsabban meg tudják nézni a jelntkezéseket.

Ezek mellett még megjelenítésre kerül a klán kincstára is, ahol láthatjuk, hogy mennyi Arany, és Kötvény van benne. A mennyiség csak azoknak a játékosoknak a számára látható, akiknek van joga megtekinteni az állapotát.

Erődítmény menüpont

Mostantól egy új módon elérhető az Erődítmény. Ezzel egyidejűleg az Erődítmény ablak nem fog változni, kivéve annyit, hogy a Klán Kincstár, és a Klántagok menüpont onnan törölve lett.

Az Erődítmény blokk a következő információkat fogja tartalmazni:

 • A Parancsnoki Központ jelenlegi szintjét
 • A birtokolt Ipari Nyersanyagok számát
 • A Hadijátékok időpontját, ha éppen elérhetőek. Ha nincsen hadijáték, akkor egy helyettesítő üzenetet látsz.

A kép nagyításához kattints a képre.

Világtérkép Blokk

Ez a blokk három különböző verzióban lesz elérhető, attól függ, hogy milyen klánesemények vannak.

 1. Ha nincs Szezon, és semmi Klán esemény, akkor ez inaktív lesz. Egy „Világtérkép le van fagyasztva” üzenetet fogsz ezen látni.

A kép nagyításához kattints a képre.

 1. Ha éppen CW Szezon van, akkor ennek a nevét fogod látni a Blokkban. Hogyha rákattintasz, akkor megnyílik az alapértelmezett böngésző, és a Világtérképre irányít.

A kép nagyításához kattints a képre.

 1. Ha egy klán esemény már lezajlott, akkor az esemény nevét, és a Személyes Fame Pontokat látod rajta. Hogyha rákattintasz, akkor egy játékon-belüli Személyes Fame Pont ablak nyílik meg, ahol boostereket tudsz venni, és meg tudod tekinteni/vásárolni az esemény utáni jutalmakat.

A kép nagyításához kattints a képre.

Ennek a funkciónak köszönhetően már nem kell meglátogatnod a Világtérképet, hogy megnézhesd egy CW Kampány utáni jutalmakat, ugyanis erre már játékon belül is lesz lehetőséged.

Mi a következő?

Ez még csak az első felvonás a játékon belüli platform teljesítéséhez. Folyamatosan dolgozik a Wargaming, hogy fejlessze a Klán Menüt, hogy minél több dolgot minél egyszerűbben lehessen rajta benne elintézni.

Köszönöm, hogy végigolvastad, gördülj ki!

Forrás / Source:

https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/clan-landing/