Kettő ágyúval rendelkező jármű érkezhet a játékba


Parancsnokok!

A World Of Tanks veteránok még emlékezhetnek a mesés MTLS-1G14-re, az Amerikai Tier III-as Prémium Könnyű tankra, amely 2011-ben került be a játékba. Ez volt az első jármű, amelynek kettő ágyúja van a játékban. A szokatlan, és izgalmas játékstílusa felkeltette a játékosok figyelmét.

Rengetegen kérték, hogy kerüljenek be a kétágyús tankok a játékba, és mostanra már úton vannak!

A Wargaming még mindig dolgozik ezeknek a játékmenetén, és a karakterisztikáján, de már néhány ötletet megosztanak velünk a mechanikával kapcsolatban. Kezdjük is el az egészet egy kis történelmi áttekintéssel.

 

Visszatekintés a múltba

Az első többágyús tank tervek már 1941-ben elkészültek. A szovjet mérnökök a T-34-nek egy három-ágyús verzióján dolgoztak, amelyet T-34-3-nak neveztek el, valamint később a KV-7-el kapcsolatban is születtek két- és háromágyús tervek is, de egyik jármű sem hagyta el a tervezőasztalt. Az egyik leghíresebb kétágyús projekt az ST-1 továbbfejlesztése volt, amelyet ST-2-nek neveztek el. Ez a verzió a legismertebb a játékosok számára, habár ez is csak tervben létezett.

Rengeteg tényező nehezítette ezeknek a járműveknek a játékba való bekerülését. Az egyik a történelmi háttér, ugyanis a valós életben a kétágyús tankokból nagyon ritkán készült prototípus. Nehéz volt egy egész ágat összeállítani a létező történelmi járművekből.

Egy másik probléma a játék tervezési hibája volt. Úgy kellett bevezetni a kétágyús lövést, hogy harmonikusan működjön, a már meglévő mechanika megzavarása nélkül.

Végezetül pedig technikai megfontolások voltak – nem lehetett ezt addig megoldani, ameddig az Olasz táras tankok meg nem érkeztek a játékban, úgyhogy már hosszú idők óta erre a napra vártunk.

A Prototype 1: Az Első és Egyetlen

Mivel ezek vadiúj mechanikák, ezért Tier VIII-as járműként, a Szuperteszten fogják ezt tesztelni a közeljövőben. Konkrét tankokat tesztelése helyett egy teszt jármű lett létrehozva, a Prototype 1.

Ez a tank kettő ágyúval rendelkezik, amelyek ugyanolyan kaliberűek, és háromféle módon tud lőni:

Ciklikus (normál), egy ágyúval lő, amely minden lövés után újratölt.

Az első (aktív) ágyúval lősz. Ezután az adott ágyú egyből elkezd töltődni, és a második pedig aktívvá válik. A második ágyúval egy kis késleltetés után tudsz csak lőni. Ez a szünet a játékosok között csak úgy ismert, mint a táras tankok újratöltése. Ha már játszottál az Olasz táras tankokkal, akkor ez a mechanika már ismerős lesz a számodra.

Egymás utáni, egymás után lövünk a kettő ágyúval.

Ez a mód kettő féle képpen működhet:

  • Egy kis szünet után lősz a második ágyúval, amíg az első újratölt. Ebben az esetben, az első ágyú újratöltése nullázódik, és elölről kezdi újra az újratöltést. A tank automatikusan az első ágyúra fog váltani. A második ágyú, amivel éppen lőttünk nem fogja elkezdeni az újratöltést, amíg az első be nem fejezte az újratöltődést.
  • Várunk, ameddig az első ágyú újratöltődik, és csak azután lövünk a másodikkal. Ez az eset leginkább a klasszikus „lövés után lövés” mód, csak különböző ágyúval.

Dupla lövés, amikor egyszerre lövünk a kettő ágyúval.

A legszórakoztatóbb mód. Ahhoz, hogy mindkettő ágyúval egyszerre lőjünk, lenyomva kell tartanunk a bal egérgombot, és ekkor a jármű pár másodperc alatt felkészül az egyszerre való lövésre. Ennek az állapota a képernyőn lesz látható. Amikor a felkészülés megtörtént, a dupla lövés automatikusan bekövetkezik. Ha elengeded a bal egérgombot a felkészülés vége előtt, akkor nullázodik a felkészülés. Ekkor sem egyszeri, sem dupla lövés nem fog történni.

Egy duplalövés után mindkettő ágyú egy ideig zárolva lesz, és nem fog újratölteni egy ideig. Amikor újra elérhetővé válik, akkor egymás után elkezdenek újratöltődni.

Páncélátütés, Sebzés & Lövedékváltás

A páncélátütés, és az alfasebzés mindkettő lövedéknél külön lesz számolva. Eszerint, az egyik lövedék lehet, hogy átüti a páncélt, és sebzést okoz, míg a másik pedig nem üti át a páncélt, vagy lepattan. Az is előfordulhat, hogy mindkettő lövedék átüti a páncélt, de különböző mértékű sebzést okoznak.

Játékmenet Jellemzők
  • Amikor a Prototype 1-el játszol, akkor döntsd el, hogy melyik lövésmódot érdemes alkalmazni.

Számításba kell venned az adott játékszituációt, és van ahol elég egy ágyúval lőnöd, de van amikor mindkettőre szükséged lesz. Például, ha egy olyan ellenfelet kell megsemmisítened, aki kevés életerővel rendelkezik, akkor logikus, hogy egy lövést adunk le rá. De ha az ellenfél éppen mozog, és az oldalát mutatja, akkor érdemes duplát lőni, és visszagurulni egy újratöltésre. Gondold át, hogy mi a leghatékonyabb egy adott szituációban.

  • Az alapvető lövési módok a ciklikus és az egymás utáni.

Egyfolytában duplát lőni nem egy jó ötlet. Egy kettő ágyúval rendelkező tank sokoldalú jármű, tehát nem csak az egyik lehetőségére kell koncentrálnunk.

  • Áldozatot kell majd hoznod, néhány játékmeneti kényelemért, hogy egyszerre kettő ágyúval lőhess.

A jelenlegi koncepció a kettő-ágyús járművekről még nem végleges. Azonban, nagy esélyjel ezek a járművek közepes mobilitással, és magas forgási sebességgel fognak rendelkezni. Még tesztelni kell a járművet, hogy tökéletesítve legyen a mechanika, és megállja a helyét a játékban. A döntés, hogy bekerülnek a játékba még nem végleges, a teszt eredményeitől függ.

Köszönöm, hogy elolvastad, gördülj ki!

Forrás/Source:

https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/double-barreled-vehicles/